26 Ekim 2018 Cuma

Dünyanın En Büyük Akvaryumlarından: İstanbul Akvaryum

Aqua Florya Alışveriş Merkezi’nin bir parçası olarak 2011 yılının haziran ayında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan İstanbul Akvaryum bölgeyi çok daha fazla ziyaretçinin gelmesini sağladı. Dünya’nın en büyük tematik akvaryumu olarak nitelendirilen park içinde sayısız akvaryum içinde binlerce deniz canlısını yakından görme fırsatına sahip olabiliyorsunuz.

Tripadvisor tarafından “2018 Yılı Mükkemmellik Ödülü” ile ödüllendirilen İstanbul Akvaryum, İstanbul’daki ve dünyadaki tematik akvaryumlar arasında en büyüklerden biri olarak kabul edilmektedir.

İstanbul Akvaryum İçindeki Bölümler

15 binden fazla deniz canlısının yaşadığı akvaryum içinde Karadeniz’den Marmara’ya, Cebelitarık Boğazı’ndan Panama Kanalı’na kadar dünya üzerindeki pek çok farklı su yaşam alanına ait bölümler bulunmaktadır.

İstanbul Akvaryum Yagmur Ormani

Yağmur Ormanı

Ziyaretçiler bu bölümleri gezerken deniz canlılarını görme fırsatı yakaladıkları gibi yağmur ormanı alanında ormanların gizemini keşfetme şansına da sahip olabiliyor. Dileyenler köpekbalıklarıyla dalış yapma, balık besleme saatlerine aktif olarak katılma ya da helikopter simülasyonu ile İstanbul turuna çıkma gibi çeşitli etkinliklerle gezilerini çok daha eğlenceli bir hale de getirebilmektedir.

Akvaryum içinde bulunan cafeteryada bulunan atıştırmalıklar acıkan ya da susayan ziyaretçiler için uğranması gereken önemli duraklar arasında bulunuyor. Akvaryumun çıkışına yakın konumlandırılmış olan hediyelik eşya dükkanı ise gezisini hatırlatacak bir şeyler almak isteyenler için oldukça keyif verici bir nokta.

İstanbul Akvaryum Ziyaret Saatleri 2018

İstanbul Akvaryum içinde binlerce canlı türünü inceleyebilirsiniz
Akvaryumun giriş saatleri 20 Eylül 2018 yılından itibaren yeniden belirlenmiştir. Bu düzenleme ile birlikte akvaryum hafta içi 10:00-19:00 saatleri arasında; hafta sonu ise 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İstanbul Akvaryum Giriş Ücreti 2018

Akvaryum İstanbul

İstanbul Akvaryum için 0-2 yaş arası ücretsiz olup yetişkin ve çocuklar için kişi sayısına ve günlük-yıllık şeklinde çeşitli bilet ücretlendirmeleri bulunmaktadır. Burayı tıklayarak akvaryuma ait online bilet alma sayfasına gidebilir ve size en uygun bilet seçeneğini İnternet üzerinden daha ekonomik fiyatlarla %10 indirimli bir şekilde satın alma şansını yakalayabilirsiniz. Doğum gününde akvaryumu ziyarete gelenlerin akvaryumu %25 indirimli bir şekilde gezme şansına sahip olabildiğini de belirtelim 🙂

İstanbul Akvaryum Ulaşım Bilgileri

İstanbul Akvaryum Küçükçekmeceye bağlı Florya semtinde bulunuyor. Buraya ulaşmak için çeşitli toplu taşıma alternatifleri bulunuyor. Eğer İett’nin toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz BN1 Halkalı – Eminönü, BN2 Küçükçekmece – Eminönü, BN3 Halkalı – Yenikapı, 73Y Kuyumcukent Yeşilköy-Akvaryum, 73B Florya – Bakırköy ve 73F Florya – Taksim hatlarından biri değerlendirerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Metro ile gelmeyi düşünüyorsanız Yenisbosna’dan aktarma yapmanız gerektiğini, metrobüsle gelmeyi düşünüyorsanız Beşyol’dan Florya dolmuşlarını kullanabileceğinizi de belirtmemizde fayda olacaktır.  Akvaryumun bulunduğu konumu görmek için aşağıda paylaşmış olduğumuz haritayı inceleyebilirsiniz;

Dilerseniz Taksim, Sultanahmet Meydanı ve Sirkeci’den kalkan ziyaretçi servisleri ile de akvaryuma ulaşarak su altının büyüleyici dünyasında yolculuk yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Servis saatlerine aşağıdaki fotoğraftan ulaşabilirsiniz;

İstanbul Akvaryum Servis Saatleri

Eğer siz de İstanbul gezinizi daha keyifli bir hale getirmek ya da hafta sonunuzu güzel bir şekilde değerlendirmek isterseniz İstanbul’da yapılacak şeyler listenizde bu özel akvaryumu dahil edebilirsiniz. Gezinizin ardından yazımıza burası ile ilgili yorum bırakmayı da ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder