1994 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Rahmi M. Koç Müzesi 27 bin metrekarelik devasa bir alanda geçici ve devamlı çok önemli koleksiyonların sergilenmesine aracılık etmektedir. Rahmi M. Koç Müzesi özellikle teknoloji, sanayi gibi üretime dayalı alanlara meraklı bünyelerin mutlaka İstanbul gezilecek yerler listesine dahil etmesi gereken önemli durakların başında geliyor.
Rahmi M. Koç Müzesi çok geniş bir koleksiyon ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bu bölümlerin başında ise Atatürk Bölümü gelmektedir. Bu bölümde Atatürk’e ait çok özel eşyalar sergilenmektedir. Bunun dışında müzede ulaşım, havacılık, bilimsel aletler, zeytinyağı fabrikası makineler ve oyuncaklar üzerine çok değerli, ziyaret etmeye değer bölümleri de bulunmaktadır. Denizaltı ise müzeye gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir diğer bölüm olarak bizleri karşılıyor.
Rahmi M. Koc Muzesi Denizalti
Denizaltı müzenin en çok ilgi gören yerlerinin başında geliyor
Rahmi M. Koç Müzesi içinde bulunan “Lengerhane” isimli bölümü ise günümüzde geçici sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bina 2016 yılında isim değiştirerek Mustafa V. Koç ismiyle anılmaya başlanmıştır.
Rahmi Koc Muzesi Muze Plani
Müze çocuklu aileler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğinden müzede çocuklara yönelik pek çok düzenleme mevcut. Mesela bebekli anneler için emzirme ve bebek bakım odaları bu düzenlemelerden yalnızca bir tanesi. Dilerseniz çocuğunuzun doğum gününü bu müzede organize edebilir, çocuğunuzun atlı karınca ve oyun alanında çok eğlenceli vakitler geçirmesini sağlayabilirsiniz. İsteyen anne babalar da çocuklarını 2002 yılından bu yana müzede resim, heykel, uzay gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilen hafta sonu atölyelerine dahil ederek onların gelişimine büyük katkıda bulunabilmektedir.
2- Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Saatleri
Pazartesi günleri kapalı olan Rahmi M. Koç Müzesi haftanın diğer günleri ziyaret edilebilmektedir. Eğer müzeyi Salı-Cuma günleri arasında ziyaret etmek isterseniz 09:30-17:00, cumartesi-pazar ve bayram günlerinde ise 1 Ekim-31 Mart tarihlerinde 09:30-18:00 saatleri arasında; 1 Nisan-30 Eylül tarihlerinde ise 19:00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.
Rahmi M. Koç Müzesi dini bayramlarda arefe günleri ve 1. gün ile 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde ziyarete kapalı bulunmaktadır.
3- Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücreti 2018
Müzeye giriş için yetişkinlerden 18₺ ve öğrencilerden 7₺ ücret talep edilmektedir. Müze içerisinde görmek istediğiniz yerlere göre de fiyatlandırma değişmektedir. 10 kişinin üzerindeki gruplarda ise yetişkinlerden 16₺ ve öğrencilerden 5₺ ücret alınmaktadır. Giriş ücretleri ile ilgili diğer detayları hazırlamış olduğumuz tablodan inceleyebilirsiniz;
Rahmi M. Koc Muzesi Giris Ücreti 2018, Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücretleri 2018
Rahmi M. Koç Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
İstanbul’da Beyoğlu’nun Hasköy Caddesi üzerinde Eski Galata Köprüsü’ne çok yakın bir noktada bulunan müze şehrin göbeği olarak tanımlayabileceğimiz çok merkezi bir noktasında yer almaktadır. Bu da müzeyi ulaşım açısından çok avantajlı bir konuma getirmektedir.
Müzeye İstanbul metrobüs hatlarını kullanarak gelmek isterseniz “Halıcıoğlu” durağında inmeniz gerekmektedir. Dilerseniz İett seferleri ile de müzeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. İett otobüsleri ile gelmeyi planlıyorsanız 47, 47E, 47Ç, 47N, 54HT, 54HŞ ve 36T numaralı otobüsleri kullanarak “Kırmızı Minare” durağında inmeniz gerekmektedir. Minibüsle gelmek isteyenler ise Şişhane – Alibeyköy minibüs hattını değerlendirerek müzeye ulaşımını sağlayabilir.
Deniz ulaşımı ile gelmek için Kabataş ve Beşiktaş’tan Dentur firmasının gerçekleştirdiği tekne turları ve Üsküdar – Eyüp vapur hattı ile de buraya ulaşmak mümkün olabilmektedir.
Rahmi M. Koç Müzesi ücretsiz 110 araç kapasitesine sahip kapalı otoparkıyla özel aracıyla gelenlere de büyük bir kolaylık sağlıyor. Aracınızla müzeye gelmek isterseniz alt kısımda paylaştığımız haritayı inceleyerek yol tarifi konusundaki detaylara ulaşabilirsiniz.
Rahmi M. Koç Müzesi hakkında bütün bilgileri aldığınıza göre artık sırt çantanızı alıp bu keyifli müzenin tadını çıkarmaya geldi. Gezinin ardından gözlemlerinizi yazımızın yorum kısmından yazmayı da ihmal etmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder