26 Ekim 2018 Cuma

Beyoğlu’ndaki Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1994 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Rahmi M. Koç Müzesi 27 bin metrekarelik devasa bir alanda geçici ve devamlı çok önemli koleksiyonların sergilenmesine aracılık etmektedir. Rahmi M. Koç Müzesi özellikle teknoloji, sanayi gibi üretime dayalı alanlara meraklı bünyelerin mutlaka İstanbul gezilecek yerler listesine dahil etmesi gereken önemli durakların başında geliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi çok geniş bir koleksiyon ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bu bölümlerin başında ise Atatürk Bölümü gelmektedir. Bu bölümde Atatürk’e ait çok özel eşyalar sergilenmektedir. Bunun dışında müzede ulaşım, havacılık, bilimsel aletler, zeytinyağı fabrikası makineler ve oyuncaklar üzerine çok değerli, ziyaret etmeye değer bölümleri de bulunmaktadır. Denizaltı ise müzeye gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir diğer bölüm olarak bizleri karşılıyor.

Rahmi M. Koc Muzesi Denizalti

Denizaltı müzenin en çok ilgi gören yerlerinin başında geliyor
Rahmi M. Koç Müzesi içinde bulunan “Lengerhane” isimli bölümü ise günümüzde geçici sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bina 2016 yılında isim değiştirerek Mustafa V. Koç ismiyle anılmaya başlanmıştır.

Rahmi Koc Muzesi Muze Plani

Müze çocuklu aileler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğinden müzede çocuklara yönelik pek çok düzenleme mevcut. Mesela bebekli anneler için emzirme ve bebek bakım odaları bu düzenlemelerden yalnızca bir tanesi. Dilerseniz çocuğunuzun doğum gününü bu müzede organize edebilir, çocuğunuzun atlı karınca ve oyun alanında çok eğlenceli vakitler geçirmesini sağlayabilirsiniz. İsteyen anne babalar da çocuklarını 2002 yılından bu yana müzede resim, heykel, uzay gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilen hafta sonu atölyelerine dahil ederek onların gelişimine büyük katkıda bulunabilmektedir.

2- Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Saatleri

Pazartesi günleri kapalı olan Rahmi M. Koç Müzesi haftanın diğer günleri ziyaret edilebilmektedir. Eğer müzeyi Salı-Cuma günleri arasında ziyaret etmek isterseniz 09:30-17:00, cumartesi-pazar ve bayram günlerinde ise 1 Ekim-31 Mart tarihlerinde 09:30-18:00 saatleri arasında; 1 Nisan-30 Eylül tarihlerinde ise 19:00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi dini bayramlarda arefe günleri ve 1. gün ile 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde ziyarete kapalı bulunmaktadır.

3- Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücreti 2018

Müzeye giriş için yetişkinlerden 18₺ ve öğrencilerden 7₺ ücret talep edilmektedir. Müze içerisinde görmek istediğiniz yerlere göre de fiyatlandırma değişmektedir. 10 kişinin üzerindeki gruplarda ise yetişkinlerden 16₺ ve öğrencilerden 5₺ ücret alınmaktadır. Giriş ücretleri ile ilgili diğer detayları hazırlamış olduğumuz tablodan inceleyebilirsiniz;

Rahmi M. Koc Muzesi Giris Ücreti 2018, Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücretleri 2018

Rahmi M. Koç Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul’da Beyoğlu’nun Hasköy Caddesi üzerinde Eski Galata Köprüsü’ne çok yakın bir noktada bulunan müze şehrin göbeği olarak tanımlayabileceğimiz çok merkezi bir noktasında yer almaktadır. Bu da müzeyi ulaşım açısından çok avantajlı bir konuma getirmektedir.

Müzeye İstanbul metrobüs hatlarını kullanarak gelmek isterseniz “Halıcıoğlu” durağında inmeniz gerekmektedir. Dilerseniz İett seferleri ile de müzeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. İett otobüsleri ile gelmeyi planlıyorsanız 47, 47E, 47Ç, 47N, 54HT, 54HŞ ve 36T numaralı otobüsleri kullanarak “Kırmızı Minare” durağında inmeniz gerekmektedir. Minibüsle gelmek isteyenler ise Şişhane – Alibeyköy minibüs hattını değerlendirerek müzeye ulaşımını sağlayabilir.

Deniz ulaşımı ile gelmek için Kabataş ve Beşiktaş’tan Dentur firmasının gerçekleştirdiği tekne turları ve Üsküdar – Eyüp vapur hattı ile de buraya ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Rahmi M. Koç Müzesi ücretsiz 110 araç kapasitesine sahip kapalı otoparkıyla özel aracıyla gelenlere de büyük bir kolaylık sağlıyor. Aracınızla müzeye gelmek isterseniz alt kısımda paylaştığımız haritayı inceleyerek yol tarifi konusundaki detaylara ulaşabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında bütün bilgileri aldığınıza göre artık sırt çantanızı alıp bu keyifli müzenin tadını çıkarmaya geldi. Gezinin ardından gözlemlerinizi yazımızın yorum kısmından yazmayı da ihmal etmeyin.

Dünyanın En Büyük Akvaryumlarından: İstanbul Akvaryum

Aqua Florya Alışveriş Merkezi’nin bir parçası olarak 2011 yılının haziran ayında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan İstanbul Akvaryum bölgeyi çok daha fazla ziyaretçinin gelmesini sağladı. Dünya’nın en büyük tematik akvaryumu olarak nitelendirilen park içinde sayısız akvaryum içinde binlerce deniz canlısını yakından görme fırsatına sahip olabiliyorsunuz.

Tripadvisor tarafından “2018 Yılı Mükkemmellik Ödülü” ile ödüllendirilen İstanbul Akvaryum, İstanbul’daki ve dünyadaki tematik akvaryumlar arasında en büyüklerden biri olarak kabul edilmektedir.

İstanbul Akvaryum İçindeki Bölümler

15 binden fazla deniz canlısının yaşadığı akvaryum içinde Karadeniz’den Marmara’ya, Cebelitarık Boğazı’ndan Panama Kanalı’na kadar dünya üzerindeki pek çok farklı su yaşam alanına ait bölümler bulunmaktadır.

İstanbul Akvaryum Yagmur Ormani

Yağmur Ormanı

Ziyaretçiler bu bölümleri gezerken deniz canlılarını görme fırsatı yakaladıkları gibi yağmur ormanı alanında ormanların gizemini keşfetme şansına da sahip olabiliyor. Dileyenler köpekbalıklarıyla dalış yapma, balık besleme saatlerine aktif olarak katılma ya da helikopter simülasyonu ile İstanbul turuna çıkma gibi çeşitli etkinliklerle gezilerini çok daha eğlenceli bir hale de getirebilmektedir.

Akvaryum içinde bulunan cafeteryada bulunan atıştırmalıklar acıkan ya da susayan ziyaretçiler için uğranması gereken önemli duraklar arasında bulunuyor. Akvaryumun çıkışına yakın konumlandırılmış olan hediyelik eşya dükkanı ise gezisini hatırlatacak bir şeyler almak isteyenler için oldukça keyif verici bir nokta.

İstanbul Akvaryum Ziyaret Saatleri 2018

İstanbul Akvaryum içinde binlerce canlı türünü inceleyebilirsiniz
Akvaryumun giriş saatleri 20 Eylül 2018 yılından itibaren yeniden belirlenmiştir. Bu düzenleme ile birlikte akvaryum hafta içi 10:00-19:00 saatleri arasında; hafta sonu ise 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İstanbul Akvaryum Giriş Ücreti 2018

Akvaryum İstanbul

İstanbul Akvaryum için 0-2 yaş arası ücretsiz olup yetişkin ve çocuklar için kişi sayısına ve günlük-yıllık şeklinde çeşitli bilet ücretlendirmeleri bulunmaktadır. Burayı tıklayarak akvaryuma ait online bilet alma sayfasına gidebilir ve size en uygun bilet seçeneğini İnternet üzerinden daha ekonomik fiyatlarla %10 indirimli bir şekilde satın alma şansını yakalayabilirsiniz. Doğum gününde akvaryumu ziyarete gelenlerin akvaryumu %25 indirimli bir şekilde gezme şansına sahip olabildiğini de belirtelim 🙂

İstanbul Akvaryum Ulaşım Bilgileri

İstanbul Akvaryum Küçükçekmeceye bağlı Florya semtinde bulunuyor. Buraya ulaşmak için çeşitli toplu taşıma alternatifleri bulunuyor. Eğer İett’nin toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz BN1 Halkalı – Eminönü, BN2 Küçükçekmece – Eminönü, BN3 Halkalı – Yenikapı, 73Y Kuyumcukent Yeşilköy-Akvaryum, 73B Florya – Bakırköy ve 73F Florya – Taksim hatlarından biri değerlendirerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Metro ile gelmeyi düşünüyorsanız Yenisbosna’dan aktarma yapmanız gerektiğini, metrobüsle gelmeyi düşünüyorsanız Beşyol’dan Florya dolmuşlarını kullanabileceğinizi de belirtmemizde fayda olacaktır.  Akvaryumun bulunduğu konumu görmek için aşağıda paylaşmış olduğumuz haritayı inceleyebilirsiniz;

Dilerseniz Taksim, Sultanahmet Meydanı ve Sirkeci’den kalkan ziyaretçi servisleri ile de akvaryuma ulaşarak su altının büyüleyici dünyasında yolculuk yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Servis saatlerine aşağıdaki fotoğraftan ulaşabilirsiniz;

İstanbul Akvaryum Servis Saatleri

Eğer siz de İstanbul gezinizi daha keyifli bir hale getirmek ya da hafta sonunuzu güzel bir şekilde değerlendirmek isterseniz İstanbul’da yapılacak şeyler listenizde bu özel akvaryumu dahil edebilirsiniz. Gezinizin ardından yazımıza burası ile ilgili yorum bırakmayı da ihmal etmeyin.

Eskişehir Mutlak Gezilecek 28 Mühteşem Yerleri Tanıyalım

Eskişehir gezilecek yerler listemizde sizlere bu muhteşem öğrenci şehrinde görülebilecek en güzel ziyaret noktalarını derledik. Şehirde bulunan Anadolu Üniversitesi ile öğrenci nüfusu konusunda oldukça şanslı olan şehrin “öğrenci şehri” olarak tanımlanmasına şaşmamalı. Öğrencilerin, şehrin çehresini olumlu anlamda etkilediğini söylemek mümkün.

1.ODUNPAZARI

Eskisehir Odunpazarı
Odunpazarı
Şehrin merkezi ve en uğrak noktalarından biri olan ilçe, şehrin her yerine olan ulaşım imkanıyla Eskişehir ziyaretinize başlamak için oldukça güzel bir tercih olacaktır. Odunpazarı Evleri, Eskişehir gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalıdır.

Odun Pazarı Evleri

Aslına uygun olarak restore edilen evler Unesco Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır. Odunpazarı’nın tarihi sokaklarında dolaşıp ardından Osmanlı şerbeti içerek dinlenmek size çok iyi gelecek. Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka dahil edin deriz!

2.KURŞUNLU CAMİ VE KÜLLİYESİ

Eskisehir Kurşunlu Cami ve Külliyesi
Kurşunlu Cami ve Külliyesi

Kapısındaki kitabesinde 1525 yılında yapıldığı belirtilen Kurşunlu Camii ve Külliyesi oldukça kapsamlı olarak inşa edilmiştir. İçerisinde medresesi, misafirhanesi, öğretim yerleri, zaviyeleri ve ibadethaneleri ile her ihtiyaca yönelik bölümleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Kurşunlu Cami, külliyenin en önemli bölümlerinden biridir. Minaresinin kurşunla kaplı olmasından dolayı bu adla anılmaktadır. Kurşunlu Camii ve Külliyesi’ni, Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmenizi tavsiye ederiz.

3.PORSUK ÇAYI

Eskisehir Porsuk Çayı
Porsuk Çayı

Şehrin en hareketli bölgelerinden biri Porsuk Çayı civarında konumlandırılmıştır. Porsuk Çayı’ndaki gondol keyfiyle Venedik’teymiş hissini yaşadıktan sonra civardaki birbirinden farklı konseptteki mekanlarda oldukça eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Porsuk Çayını, Eskişehir gezilecek yerler listenize dahil etmenizi tavsiye ederiz.

4. SOSOVA PARKI

Eskisehir Sazova Parkı
Sazova Parkı

Eskişehir gezilecek yerler içerisinde baş çeken gezi noktalarından bir diğeri Sazova Parkı. Biraz kafa dinlemek, gölet etrafında temiz havanın tadını çıkarmak istiyorsanız Eskişehir’e geldiğinizde Sazova Parkı’nı mutlaka ziyaret listenizde bulundurmalısınız.

5.ATLIHAN ÇARŞISI

Eskisehir Atlıhan Çarşısı
Atlıhan Çarşısı

Osmanlı döneminin esnaflık kültürüne dayanan geçmişi 1850 yıllarına dayanan Atlıhan Çarşısı’nda özellikle lüle taşından bir çok eşya bulabilmek mümkün. Sevdiklerinize hediyelik arıyorsanız bu esnaf çarşısında sevdiklerinize layık oldukça güzel hediyelik eşyaları bulmanız mümkün.

6.YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ

Eskisehir Balmumu Müzesi
Balmumu Müzesi

Bir çok ünlü ismin balmumu heykelinin sergilendiği Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin gelirleri engelli ve kız çocuklarının okul masrafları için bağışlanmaktadır. Hem sanatsal hem sosyal bir proje olması münasebetiyle Eskişehir gezilecek yerler listesinde görülmesi elzem olan yerlerden biridir bu müze.

7.MİDAS ANITI

Eskisehir Midas Aniti
Midas Anıtı

Yapımının M.Ö 550 yılına dayandığı tahmin edilen Midas Anıtı’nın, 17 metre yüksekliğiyle Frigya diye tabir edilen alanın en görkemli anıtı olduğu belirtilmektedir.

8.KARİKATÜR MÜZESİ

Eskisehir Karikatür Müzesi
Karikatür Müzesi

Asıl adı “Eğitim Karikatürleri Müzesi” olan bu keyifli müze Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri. Ziyaretçilerine karikatür dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Karikatür sanatıyla ilgili çeşitli sergi ve etkinliklerin düzenlendiği müze, bu alanla ziyaretçilerine oldukça farklı bir müze deneyimi yaşatıyor.

9.TAYFUN TALİPOĞLU DAKTİLO MÜZESİ

Eskisehir Daktilo Müzesi
Daktilo Müzesi

Eskişehir gezilecek yerler turu atarken uğramanız gereken yer arasında Tayfun Talipoğlu’nun Daktilo Müzesi geliyor. Müzeye adı verilen gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun da bir çok daktilosunun sergilendiği müzede Tayfun Talipoğlu’nun ve Bülent Ecevit’in balmumu heykelleri de sergilenmektedir. Müzeler arasında oldukça farklı bir yere sahip olan bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

10.ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ

Eskisehir Hayvanat Bahcesi
Eskişehir Hayvanat Bahçesi

29 Nisan 2017 tarihinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eskişehir gezilecek yerler arasında en keyifli gezi noktalarından biri.  85 bin metrekarelik bir alanda pek çok farklı türden hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle çocuklu aileler için burasının mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini söylemeliyiz.

11.ESKİŞEHİR ETİ SUALTI DÜNYASI

Eskisehir Eti Sualti Dunyasi
Eskişehir Eti Sualtı Dünyası

Eskişehir Hayvanat Bahçesi içinde sonradan dahil edilen Eskişehir Eti Sualtı Dünyası’nda ziyaretçiler 123 farklı deniz canlısını çok keyifli bir gezinti ile görme şansına sahip olabilmektedir.

12.KENTPARK

Eskisehir Kentpark
Eskişehir Kentpark

Eskişehir’in en huzur veren dinlenme noktalarından biri olan Kentpark özellikle çocuklu ailelerin çok eğlenceli zamanlar geçirebileceği yerler arasında bulunuyor. Burası aynı zamanda Eskişehir gezilecek yerler arasında oldukça popüler ve Türkiye’nin ilk yapay plajına da ev sahipliği yapmaktadır.

13.İKİ EYLÜL CADDESİ

Eskisehir İki Eylul Caddesi
İki Eylül Caddesi

Eğer Eskişehir gezilecek yerler arasında eğlenceli zamanlar geçirmek ve alışveriş yapmak için bir yer arıyorsanız bu yerlerin başında kuşkusuz İki Eylül Caddesi geliyor. Cadde üzerinde bulunan mekanlarda arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve birçok mağazadan kendiniz ve sevdikleriniz için alışveriş yapabilirsiniz.

14.LÜLETAŞI MÜZESİ

Eskisehir Luletasi Muzesi
Lületaşı Müzesi

500’e yakın eserin sergilendiği Lületaşı Müzesi,  şehrin en önemli sanat dallarından birinin tarihine tanıklık etmek isteyenlerin görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Müze Kurşunlu Camii ve Külliyesi içinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Eskişehir gezilecek yerler listenize dahil etmenizi tavsiye ederiz.

15.TÜRK DÜNYASI BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Eskisehir Sanat Merkezi
Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi

2013 yılında açılan ve 2017 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi tarafından yönetilen Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Eskişehir’in önemli ziyaret durakları arasında bulunuyor.

Eskişehir gezilecek yerler arasında merkez içinde bulunan Türk dünyasının önemli şahsiyetleri, Bilgi Dünyası Salonu, Bilim, Kültür ve Sanat Okulu, Musiki Tarihi Salonu ve Türk Dünyası Mutfağı gibi bölümleriyle ön plana çıkıyor. Ziyaretçilere kültür ve sanat yüklü bir gezi gerçekleştirme imkanı sunuyor.

16.ESMİNYATÜRK TÜRK DÜNYASI ŞAHESERLERİ

Eskisehir Esminyaturk
Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri Parkı

Türk dünyasına ait 32 eserin minyatür hallerinin sergilendiği Esminyatürk Sazova Parkı içinde yer alıyor. Alan içindeki eserler 1/25 ölçekli olarak yapılmış olup aslına uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Esminyatürk Sazova Parkı’nı, Eskişehir gezilecek yerler listenize eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

17.DOKTORLAR CADDESİ

Eskisehir Doktorlar Caddesi
Doktorlar Caddesi

Öğrenci şehirlerinde ilgi gören hareketli pek çok cadde bulmak mümkün olabiliyor. Eskişehir gezilecek yerler içerisinde Doktorlar Caddesi de Eskişehir’deki bu eğlenceli caddelerin başında geliyor. Trafiğe kapatılmış olan bu cadde, yaya olarak şehri gezenlerin rahat bir şekilde alışveriş yapmasına ve keyifli vakit geçirmesine olanak tanıyor.

18.ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ

Eskisehir Cagdas Sanatlari Muzesi
Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

2007 yılında ziyarete açılan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ülkemizin bu alanda açılmış ilk müzesi olma özelliğini taşıyor. Eskişehir turunuza mutlaka eklemeniz gereken müzeyi ziyaret edenler 70’i aşkın sanatçının ortaya koymuş olduğu 100’ün üzerindeki camdan sanat eserini inceleme fırsatını yakalıyor.

19.REŞADİYE CAMİİ

Eskisehir Resadiye Camii

Cami, ülkemizde Osmanlı mimarisi ile yapılan son camilerden biridir
1916 yılında inşa edilen Reşadiye Camii, Eskişehir’in tarihi ve dini anlamda ziyaret edilmesi gereken en önemli gezi noktalarından biri. Camii geniş bir kubbenin etrafına kondurulmuş olan küçük kubbeleri ile bir uyum içinde bulunmaktadır. Camii, Eskişehir gezi rehberi içerisinde vaktiniz olursa mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

20.ESKİŞEHİR ETİ ARKEOLOJİ MÜZESİ

Eskisehir Arkeoloji Muzesi
Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi

Eti’nin sponsorluğunda 2011 yılında 9 milyon ₺ gibi önemli bir bütçeyle açılan Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, Neolotik Çağ’dan Osmanlı dönemine kadar çok geniş bir yelpazede arkeolojik eserlerin sergilenmesine olanak tanımaktadır.

Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka almanız gereken müzede aynı zamanda bir de Eskişehir’in kültürel değerlerini daha gerçekçi deneyimlenebildiği interaktif bir bölüm bulunmaktadır.

21.DEVRİM OTOMOBİLİ

Eskisehir Devrim Otomobili
Devrim Otomobili

Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobil üretimi girişimi olan Devrim, Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken tarihimizde çok önemli yere sahip turistik  noktalardan biri.

Otomobilin Eskişehir’de bulunan TÜLOMSAŞ isimli fabrikada üretilmiş olması ise Eskişehir’i bu anlamda çok önemli kılmaktadır. Devrim arabası günümüzde bu fabrikanın bahçesinde ziyaret edilebilmektedir.

22.TCDD ESKİŞEHİR MÜZESİ

Eskisehir Muzesi
TCDD Eskişehir Müzesi

TÜLOMSAŞ tarafından temin edilen pek çok nesne ile 1998 yılında ziyarete açılan TCDD Eskişehir Müzesi ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Eskişehir gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken noktalardan bir diğeri.

23.ESKİŞEHİR CUMHURİYET TARİHİ MÜZESİ

Eskisehir Tarihi Muzesi
Eskişehir Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Ağırlıklı olarak Cumhuriyet tarihine ait fotoğrafların sergilendiği Eskişehir Cumhuriyet Tarihi Müzesi, 23 Nisan 1994 yılında ziyarete açılmıştır. Müze şehrin en fazla ziyaretçi alan noktalarından Odunpazarı bölgesinde yer almaktadır. Eskişehir gezilecek yerler arasında ise büyük önem arz etmektedir.

24.ESKİŞEHİR HAVACILIK MÜZESİ

Eskisehir Havacilik Muzesi
Eskişehir Havacılık Müzesi

Ülkemizin havacılık anlamında önemli üslerinden Eskişehir’de bulunan Eskişehir Havacılık Müzesi, özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Eskişehir gezilecek yerler arasında büyük bir öneme sahip müze, 2011 yılında açılan bu alanda görevini tamamlamış olan uçaklar ve çeşitli nesneler sergilenmektedir.

25.SEYYİD BATTAL GAZİ KÜLLİYESİ

Eskisehir Battal Gazi Kulliyesi
Seyyid Battal Gazi Külliyesi

Oldukça geniş bir kompleks olarak inşa edilen Seyyid Battal Gazi Külliyesi’nin 1208 yılında yapıldığı ifade edilmektedir. Eskişehir gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan külliye İslam ve Selçuklu mimarisinin ülkemizdeki en önemli örnekleri arasında gösterilmektedir.

26.SABANCI UZAY EVİ

Eskisehir Sabanci Uzay Evi
Sabancı Uzay Evi

Uzay temasıyla tasarlanan Sabancı Uzay Evi, öğrenci grupları ve uzaya meraklı ziyaretçiler tarafından dolup taşıyor. Eskişehir gezilecek yerler arasında popüler bir turistik nokta olan uzay evi, 96 kişinin aynı anda ziyaret edebildiği mekanda uzayla ilgili çeşitli sergiler ve interaktif çalışmalar izlenebilmektedir.

27.HAN ANTİK KENTİ

Han Antik Kenti

Han Antik Kenti Eskişehir’deki önemli tarihi yerleşkelerin başında gelmektedir. Doğal kayalar içinde yer altına oyularak yapılmış olan antik kent, Eskişehir gezilecek yerler içerisinde önemli bir yer tutuyor. Arkeolojik anlamda büyük önem taşımaktadır. Kenti şehrin güneydoğusunda Seyitgazi ilçesi üzerinde bulunmaktadır.

28. ODUNPAZARI AHŞAP ESERLER MÜZESİ

Eskisehir gezilecek yerler ahsap eserler muzesi
Ahşap Eserler Müzesi

Müzecilik anlamında son yıllarda kendini oldukça geliştiren Eskişehir’de ne yapılır diye düşünenler için kent ziyaretçilerine çok keyifli bir gezi yapma olanağı tanıyor. Odunpazarı bölgesinde bulunan Ahşap Eserler Müzesi de şehre gelenlerin büyük ilgisini çeken müzelerden biri.

Kurşunlu Külliyesi içinde bulunan müze 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Eskişehir gezilecek yerler listenize dahil etmeyi ihmal etmeyin deriz.

Gelişen Eskişehir

Eskişehir değişen ve gelişen yüzüyle turizm açısından oldukça önemli merkezlerden biri olmaya aday. Eskişehir gezilecek yerler oldukça farklı ve etkileyici müzeleriyle, tematik parklarıyla ve tarihi evleriyle ziyaret edilmeyi sonuna kadar hak ediyor.Bu arada unutmadan, Eskişehir’e gitmişken çibörek yemeyi de ihmal etmeyin.