27 Mayıs 2018 Pazar

İstanbul’da Boğaza Karşı Yemek Yemek İsteyenler İçin Mekanlar

İstanbul‘u bir dantel gibi iki yakaya bölen boğazı izleyip, sevdiklerinizle birlikte bir şeyler yiyebileceğiniz çok mekan bulunuyor. Bunca yıldır İstanbullu olup da kendine boğazda bir yemek ısmarlamayan ne kadar çok kişi vardır değil mi? Gelin hep birlikte şehrin en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz, fiyatları biraz tuzlu ancak verdiği keyif paha biçilemez olan o restoranları inceleyelim.

1. Üsküdar – Kuleli Yakamoz Restoran

Yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının altında, boğazın derinden gelen hoş melodileri eşliğinde bir tarafı Kuleli Askeri Lisesi diğer tarafı muhteşem boğaz manzarası ve harika bir yemek… Kuleli Yakamoz Restoran’da harika bir balık menüsü ve dilediğiniz alkollü alkolsüz içecekler eşliğinde kendinize bir akşam yemeği ısmarlayabilirsiniz.

2. İstiklal Caddesi – İstanbul 360 Restoran

İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alan mekan, İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasını 360 derece görme garantisi veriyor. Manzaraya ek olarak nefis sunumlarla hazırlanan yemekler başınızı döndürecek güzellikte. İstanbul ve boğaz denince akla gelecek ilk mekanlardan biri, İstanbul 360. Aklınızda bulunsun, yemek gününüze karar verdikten sonra rezervasyon yaptırmalısınız. Gittiğinizde yoğunluktan dolayı yer bulamayabilirsiniz.

3. Sultanahmet – Seven Hill Hotels Restoran

İstanbul’un tarihi yapılarıyla çevrili önemli noktalarından biri olan Sultanahmet aynı zamanda bölgede birçok turistik otele ve restorana ev sahipliği yapıyor. Seven Hill Hotel’in terasına kurulu olan restoran, muhteşem boğaz manzarası ile özellikle turistlerin yılın her zamanı akın ettiği mekanlardan biri. Güzel manzarasının yanı sıra lezzetli menüler de ortaya çıkartan restoranda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

4. Galatasaray Adası – 360 Suada

Galatasaray Adası’nın en güzel restoranlarından biri olan 360 Suada, 2009 yılından beri birbirinden güzel yemekleri, harika deniz manzarası ve muhteşem atmosferi ile hizmet veriyor. Dünya ve Türk mutfağından birbirinden güzel lezzetleri sentezleyen menüsü ile özel günler için de seçilebilecek hoş alternatiflerden biri. Aynı zamanda hafta sonları canlı performansların olduğu bir kulübe dönüşme özelliğine sahip.

5. Çengelköy – Villa Bosphorus Çengelköy Restoran

Çengelköy’ün boğaza nazır salaş restoranlarından biri de Villa Bosphorus. Harika yemekleri ve güler yüzlü hizmet anlayışının yanı sıra bu mekanda gün batımı seyretmek bir başka oluyor. Bu restoranda yemek yemek karnınızı doyurmanın yanında ruhunuzu dinlendirecek bir etkiye sahip desek en doğru tabir olacaktır.

6. Taksim Gümüşsuyu- Chef Mezze Restoran

”İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı..” dizeleri tam da bu restoran için yazılmış. 180 derece boğaz manzarasıyla sizleri karşılayan mekanda, gözlerinizi kapattığınızda boğazın hafif esintilerini hissetmek ve tertemiz havasını solumak emin olun sizlere iyi gelecek. Yemek planınızı özellikle de gün batımından önceki saatlere denk getirirseniz değmeyin keyfinize. Arkadan hoş bir Müzeyyen Senar ezgileri, bir kadeh rakı ve birbirinden lezzetli mezeler… Chef Mezze İstanbul’un boğaz manzarasını en güzel gözlemleyebileceğiniz mekanlardan bir diğeridir.

7. Ortaköy – Park Fora Restoran

Ortaköy’ün hemen hemen her noktasında deniz manzarası görebilmeniz mümkün. Ancak bu mekan yıllardır Ortaköy’ün favori boğaz manzaralı restoranlarından biri. Öncelikle menü çeşitliliği, ambiyansı ve hizmet kalitesi oldukça sevilmekle birlikte mekan müşterilerini rahat ettirmek için bir hayli uğraşıyor. Eğer yolunuz Ortaköy’e düşerse Park Fora Restoran denenmesi gereken yerlerden.

8. Rumelihisarı – İskele Restoran

Eski Rumelihisarı Vapur İskelesi Binası üzerine kurulu ”İskele Restoran” yıllardır balık lokantası konsepti ile deniz ürünlerini sevenlere hizmet veriyor. Çeşitli pişirme yöntemleriyle pişirilen balık seçeneklerinden hemen önce ara sıcaklar ve çeşit çeşit mezeler servis ediliyor. Yolunuz Rumelihisarı’ndan geçerse mutlaka bu güzel restorana uğramalı, harika boğaz manzarası eşliğinde denizden yeni tutulmuş balıkların tatlarına bakmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder