27 Mayıs 2018 Pazar

Vize İle İlgili Önemli Bilgiler ve Schengen Vizesi Sıkça Sorulan Sorular

Vize ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında daha önceki sayfalarımızda da bilgi paylaşmıştık. Schengen vizesi, ABD vizesi, İngiltere Vizesi,(Birleşik Krallık) İsrail, Hindistan, Nepal vizeleri ile ilgili tüm sorularınızı ilgili sayfalarda bulabilirsiniz. Bu yazımız ise genel olarak vize alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğiz.

Yurt dışı seyahatlerinin son zamanlarda popülarite kazanması, bazı bilgilerin edinilmesini gerektiriyor. Vize nasıl alınır, vize başvurusu nasıl yapılır, vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken detaylar nelerdir?

Gibi birçok soru, maalesef çoğu kişinin bilgili olmadığı konulardandır. Biz de bu konuda bir takım soruları derleyerek cevaplamaya çalıştık, aşağıda izlemeniz gereken adımları inceleyerek vize ile ilgili merak ettiklerinizi bulabilir, yorum bırakarak sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

Schengen Vizesi Ne Demektir?

Avrupa Birliği’nde yer alan bazı ülkelere gitmek için şart koşulan vize Schengen vizesidir. İngiltere, İrlanda, Kıbrıs, Bulgaristan ve Romanya ülkeleri AB üyeleri olsalar da bu ülkelerde geçerli değildir. Buna karşın Norveç ve İzlanda, AB ülkesi olmamasına rağmen Schengen vizesi gerektiren ülkelerdir.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Schengen Vize ücreti ne kadardır?

Schengen Vizesi iki farklı amaç doğrultusunda alınır. Seyahat amaçlı veya çalışma amaçlı olarak iki farklı konuda incelenebilen vizeler için istenen evraklar da farklıdır. Schengen vizesi ücretleri 2017 yılında aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

2017 Schengen Vize Ücretleri:

7 Gün 8 – 10 Euro
1 Ay 18 – 20 Euro
3 Ay 30 Euro
6 Ay 40 Euro
1 Yıl 2 Yıl 5 Yıl 60 Euro
Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi alabilmek için başvurular online yapılır.
Forumu doldurmak için dijital ortamda çekilmiş bir resmin hazırda bulundurulması gerekmektedir.
Turizm amaçlı ziyaretler için B-2 vize türü seçilmelidir.
Forumun sonunda pasaportun teslim edileceği PTT şubesi girilmelidir.
Konsolosluk sitesinden vize ücreti ödenip randevu saati alınır.
Randevu saatinde kesinlikle konsoloslukta hazır bulunulması gerekmektedir.
Vize ücreti $160’dır.
Avrupa’da birden çok ülke ziyaret edeceğim, hangi ülkeden Schengen Vizesine başvurmalıyım?

Schengen Vizesi alınırken, farklı Avrupa ülkeleri gezilecek ise en çok kalınacak ülkeden vize alınması gerekmektedir.

İlla ilk giriş yapılan ülkeden mi Schengen’e başvurulur?

Schengen Vizesi alırken giriş yapılacak ülkeden başvuru yapılması zorunludur.
En çok kalınan ülkeden Schengen’e başvur diyorlar, bu zorunlu mu?

Resmi işlemlerde ve kanuna göre en çok kalınacak ülkeden Schengen Vizesi başvurusu yapılması zorunludur. Ancak bazı evraklarda değişiklik yapılması suretiyle daha kolay alınacak bir ülkeden vize başvurusu yapılabilir.

En kolay hangi ülke Schengen vizesi veriyor?

Dönemsel olarak değişmekle birlikte en kolay Schengen Vizesi alınabilen ülkeler; Yunanistan, İtalya ve İspanya Schengen Vizesi daha rahat alınabilmektedir.

Bir Schengen ülkesinden aldığım vize diğer Schengen ülkesinde de geçerli mi?

Evet, geçerlidir. Ancak vize başvurusu yapılırken en çok kalınacak ülkeden başvuru yapıldığı için diğer ülkelere geçerken sınırda polis kontrolünden geçerek doğru açıklamalar yapılmalıdır. Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde sınır polisi engelini kaldırmak diğer ülkelere nispeten daha zordur.

Bir Schengen ülkesinden ikinci birine geçerken vizem kontrol edilecek mi?

Schengen Vizesi alındıktan sonra ikinci bir ülkeye geçerken vize kontrolü yapılmaz. Ancak havayolu ile yolculuk yapanlar, havalimanında güvenlik kontrolünden geçerken vizeleri incelenebilir.

Vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Vize başvuru sonuçları, döneme ve ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Schengen Vizesi için konsoloslukların 90 gün boyunca pasaportunuzu bekletme hakkının olduğunu unutmayın. Genel olarak 15-20 gün içerisinde başvurular sonuçlanmaktadır.

Pasaport veya vize için biyometrik fotoğraf ne demektir?

Pasaport ve vizeler için ülkelere göre değişiklik gösterse de sabit ölçülerde karşıdan çekilmiş fotoğrafın olması gerekmektedir. Ancak ABD ve Almanya gibi ülkelerde istenen ölçü farklıdır. Vize başvurusu yaparken ülkelerin istedikleri ölçüde fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Yurt dışı çıkış harcı ne demek? Yurt dışı çıkış pulu nereden alınır?

Yurtdışına çıkılırken devletin aldığı vergiye denir. Bu vergi havalimanlarında ve karayolu gümrük kapılarında alınmaktadır.

Vizede Multi giriş ne demek?

Vize alınan ülkeden çıkış yapılırken “geçerlilik süresi” içinde istenildiği kadar ülkeye giriş yapılabilmesine verilen isimdir.

Schengen vizesinde “Tek giriş” ne demek?

Schengen Vizesi alınan ülkeye tek seferlik giriş yapmak için alınan vizeye denmektedir.

Vizede Çift giriş ne demek?

Vize alınan ülkeden “geçerlilik süresi” bitmeden önce çıkış yapıldığında ikinci bir defa girilebilmesine verilen isimdir. Ancak ikinci çıkış yapıldıktan sonra geçerlilik süresi dolmamış olsa bile giriş yapılamaz.

90 günlük vize süresi ne demek?

Vize alınan ülkede sadece 90 gün kalabilmek için alınan kısa süreli vizedir.

Vize başvurusunda bankada ne kadar para olmalıdır?

Vize başvurusu yapılırken banka hesabında ne kadar çok para bulunursa, vizenin onaylanması da o kadar kolay olur. ülkelere göre değişiklik gösteren miktar, Schengen Vizesi için 1500 Euro değerinde TL olması gerekmektedir.

Schengen Başvurum Reddedildikten sonra ne zaman tekrar başvurabilirim?

Reddedilen vize başvuruları için yeniden başvuruda aynı gün bulunabilirsiniz. Eksik evrakları tamamlayarak başvurmanız, onay almanızı daha da kolaylaştıracaktır.

Pasaportumda Red damgası var? Bu sorun mu?

Sorun olmakla birlikte çözülmeyecek bir sorun değildir. “Neden” ve “ne zaman” red damgası yediğinizi açıklarsanız sorun ortadan kalkacaktır.

ABD hep 10 yıl mı vize veriyor?

Vize için başvurulan döneme göre değişiklik göstermektedir. 11 Eylül öncesi 10 yıl geçerli olmak üzere vize verilirken bu dönemden 2013 yılına kadar süre daha da kısaltılmıştır. 2013 yılından itibaren yeniden 10 yıllık vize vermeye başlamıştır.

İstanbul’da Boğaza Karşı Yemek Yemek İsteyenler İçin Mekanlar

İstanbul‘u bir dantel gibi iki yakaya bölen boğazı izleyip, sevdiklerinizle birlikte bir şeyler yiyebileceğiniz çok mekan bulunuyor. Bunca yıldır İstanbullu olup da kendine boğazda bir yemek ısmarlamayan ne kadar çok kişi vardır değil mi? Gelin hep birlikte şehrin en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz, fiyatları biraz tuzlu ancak verdiği keyif paha biçilemez olan o restoranları inceleyelim.

1. Üsküdar – Kuleli Yakamoz Restoran

Yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının altında, boğazın derinden gelen hoş melodileri eşliğinde bir tarafı Kuleli Askeri Lisesi diğer tarafı muhteşem boğaz manzarası ve harika bir yemek… Kuleli Yakamoz Restoran’da harika bir balık menüsü ve dilediğiniz alkollü alkolsüz içecekler eşliğinde kendinize bir akşam yemeği ısmarlayabilirsiniz.

2. İstiklal Caddesi – İstanbul 360 Restoran

İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alan mekan, İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasını 360 derece görme garantisi veriyor. Manzaraya ek olarak nefis sunumlarla hazırlanan yemekler başınızı döndürecek güzellikte. İstanbul ve boğaz denince akla gelecek ilk mekanlardan biri, İstanbul 360. Aklınızda bulunsun, yemek gününüze karar verdikten sonra rezervasyon yaptırmalısınız. Gittiğinizde yoğunluktan dolayı yer bulamayabilirsiniz.

3. Sultanahmet – Seven Hill Hotels Restoran

İstanbul’un tarihi yapılarıyla çevrili önemli noktalarından biri olan Sultanahmet aynı zamanda bölgede birçok turistik otele ve restorana ev sahipliği yapıyor. Seven Hill Hotel’in terasına kurulu olan restoran, muhteşem boğaz manzarası ile özellikle turistlerin yılın her zamanı akın ettiği mekanlardan biri. Güzel manzarasının yanı sıra lezzetli menüler de ortaya çıkartan restoranda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

4. Galatasaray Adası – 360 Suada

Galatasaray Adası’nın en güzel restoranlarından biri olan 360 Suada, 2009 yılından beri birbirinden güzel yemekleri, harika deniz manzarası ve muhteşem atmosferi ile hizmet veriyor. Dünya ve Türk mutfağından birbirinden güzel lezzetleri sentezleyen menüsü ile özel günler için de seçilebilecek hoş alternatiflerden biri. Aynı zamanda hafta sonları canlı performansların olduğu bir kulübe dönüşme özelliğine sahip.

5. Çengelköy – Villa Bosphorus Çengelköy Restoran

Çengelköy’ün boğaza nazır salaş restoranlarından biri de Villa Bosphorus. Harika yemekleri ve güler yüzlü hizmet anlayışının yanı sıra bu mekanda gün batımı seyretmek bir başka oluyor. Bu restoranda yemek yemek karnınızı doyurmanın yanında ruhunuzu dinlendirecek bir etkiye sahip desek en doğru tabir olacaktır.

6. Taksim Gümüşsuyu- Chef Mezze Restoran

”İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı..” dizeleri tam da bu restoran için yazılmış. 180 derece boğaz manzarasıyla sizleri karşılayan mekanda, gözlerinizi kapattığınızda boğazın hafif esintilerini hissetmek ve tertemiz havasını solumak emin olun sizlere iyi gelecek. Yemek planınızı özellikle de gün batımından önceki saatlere denk getirirseniz değmeyin keyfinize. Arkadan hoş bir Müzeyyen Senar ezgileri, bir kadeh rakı ve birbirinden lezzetli mezeler… Chef Mezze İstanbul’un boğaz manzarasını en güzel gözlemleyebileceğiniz mekanlardan bir diğeridir.

7. Ortaköy – Park Fora Restoran

Ortaköy’ün hemen hemen her noktasında deniz manzarası görebilmeniz mümkün. Ancak bu mekan yıllardır Ortaköy’ün favori boğaz manzaralı restoranlarından biri. Öncelikle menü çeşitliliği, ambiyansı ve hizmet kalitesi oldukça sevilmekle birlikte mekan müşterilerini rahat ettirmek için bir hayli uğraşıyor. Eğer yolunuz Ortaköy’e düşerse Park Fora Restoran denenmesi gereken yerlerden.

8. Rumelihisarı – İskele Restoran

Eski Rumelihisarı Vapur İskelesi Binası üzerine kurulu ”İskele Restoran” yıllardır balık lokantası konsepti ile deniz ürünlerini sevenlere hizmet veriyor. Çeşitli pişirme yöntemleriyle pişirilen balık seçeneklerinden hemen önce ara sıcaklar ve çeşit çeşit mezeler servis ediliyor. Yolunuz Rumelihisarı’ndan geçerse mutlaka bu güzel restorana uğramalı, harika boğaz manzarası eşliğinde denizden yeni tutulmuş balıkların tatlarına bakmalısınız.

Bursa Gezilecek Tarihi Mekanlar, Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Bursa’ya İstanbul gibi yakın şehirlerden gelenler çoğunlukla günübirlik geziler düzenlemektedir. Uzak şehirlerden gelen ziyaretçiler ise konaklamalı bir şekilde tatili daha tercih edebilmektedir. Bu ziyaretçiler için “Bursa’da nerede kalınır?” sorusunun cevabı da çok önemli olmaktadır.

Bursa yaşanabilir bir şehir olmasının yanı sıra zengin tarihi ve kültürel geçmişi, doğal güzellikleri ve müzeleri ile gezginlerin de ülkemizde en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelmektedir. Yazımızda sizler için bu sorunun cevabını vermeye ve Bursa’da tercih edebileceğiniz bazı otel tavsiyelerinde bulunmaya çalıştık;

Bursa’da Nerede Kalınır?

Bursa 17 ilçesi ve 2 milyon civarındaki nüfusuyla ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Bursa’ya gelen ziyaretçiler için şehrin her ilçesi ayrı güzellikler ve konaklama alternatifleri sunmaktadır. Bu ilçelerden bazıları ise sahip olduğu tarihi ve kültürel birikimle diğerlerinden bir adım öne çıkmaktadır. Özellikle Yıldırım ve Osmangazi ilçeleri şehirdeki görülmesi gereken pek çok tarihi noktaya ev sahipliği yapması nedeniyle ziyaretçiler için ideal konaklama bölgeleri olmaktadır. Şehre gelenler bu bölgelerdeki otelleri tercih ederek Bursa gezisinin büyük bir kısmını yürüyerek gerçekleştirme şansına sahip olabilmektedir.

Osmangazi ilçesi Bursa’da konaklama için en çok tercih edilen semtlerin başında gelmektedir
Bursa otel fiyatlarına da değinecek olursak, şehirde her bütçeye uygun konaklama seçeneğinin bulunduğunu söyleyebiliriz. 60-70₺’den başlayan fiyatlarla konaklama sorununuzu rahatlıkla çözüme kavuşturabilirsiniz.

Bursa Otel Tavsiyeleri

Dilerseniz şehirde konaklayabileceğiniz bazı otellere birlikte göz atalım;

Kitap Evi Butik Otel

Merkezde 5 yıldızlı otellere göre ekonomik ancak onlar kadar kaliteli hizmet veren bir konaklama tercihi arıyorsanız bu oteli seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan otel, otantik tasarımlı odalarıyla size keyifli bir konaklama deneyimi yaşama imkanı sunuyor.

Otantik Gemi Otel

Eğer konaklama tercihinizi Mudanya’dan yana kullanmak isterseniz bu oteli rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Gemide konaklamak gibi farklı bir deneyim yaşamak ve biraz kafa dinlemek isterseniz Otantik Gemi Otel’de tam da aradığınız şeyi bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Çekirge Gönlüferah Otel

Bursa’da pek çok şifalı su kaynağı da bulunuyor. Eğer bu şifalı sulardan faydalanmayı düşünüyorsanız bu otel sizin için çok ideal olabilir. Otel I. Murad Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Termal hamamında rahatlamanın keyfini çıkarabileceğiniz oteli tercih ederek, Bursa’da kaldığınız süre boyunca huzurlu akşamlar geçirebilirsiniz.

İbis Bursa

Bursa’da gezilecek yerlere uzak olmasına rağmen toplu taşıma kullanmayı dert etmeyecek kişiler bu zincir oteli tercih edebilirler. Otel temizliğe ve hizmet kalitesine vermiş olduğu önemle ziyaretçilerinden yüksek bir memnuniyet oranı almayı başarıyor. Fiyatların uygun olması ise bütçesi kısıtlı olan gezginler için bu oteli daha cazip kılıyor.

Onuncu Köy Hotel

Otantik bir konaklama deneyimi yaşatan otel, uygun fiyatlı bir seçenek bakanlar için en çok tercih edilebilecek yerlerden biri. Tabi ki hizmet kalitesi olarak 5 yıldızlı bir otelinki beklemek çok da gerçekçi olmayacaktır. Bu otelde konaklayarak Yeşil Türbe ve Yeşil Külliye’ye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor olmanız da buraları ziyaret etmeyi düşünenler için bu oteli mantıklı bir tercih yapmaktadır.

Aloft Bursa Hotel

Müşteri memnuniyeti konusunda oldukça hassas olan otel, 3 yıldızlı olmasına rağmen çok daha üst düzey bir hizmet kalitesi ile hizmet vermektedir. Otel konumu itibariyle çok merkezi olmasa bile civardaki ulaşım olanakları ile Bursa gezisi yapma eimkanı sunmaktadır.

Bursa’da konaklayabileceğiniz oteller elbette bunlarla sınırlı değil. Şehirde daha pek çok farklı ve keyifli konaklama seçeneği bulunuyor. Siz de Bursa’da kaldığınız ve tavsiye ettiğiniz otellerle ilgili bilgileri bizimle yorum kısmından paylaşarak bu şehre gelecek olan ziyaret edecek olan takipçilerimize fikir vermeye ne dersiniz?

Bursa’da nerede kalınır? sorusunun cevabını aldınız. Artık ekonomik Bursa uçak bileti veya ucuz Bursa otobüs bileti bulmanın zamanı geldi demektir. Bunun için ise nereye bakacağınızı zaten biliyorsunuz